22.03.2016. by Snayka
Uskršnje korpice

Uskršnje korpice

Dobro veče :) Sa prolećem nam stižu novi praznici taman kad smo se odmorili od zimskih slavlja :) Ovim postom želim da vam unesem malo sunca u ovaj kišni dan :)

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Dan Svetih Četrdeset Mučenika Sevastijskih, praznik poznatiji kao mladenci. Posvećen je uspomeni na stradanje mladih vojnika koji su položili život za veru Isusa Hrista 320 godine. Jedan od običaja, koji je vezan za dan mladenaca, jesu mladenčići koji se mese kao uspomena na smrt “Četrdeset mučenika”. Žene ustaju rano i mese četrdeset kolačića, peku ih i premazuju medom. Simbolišu ljubav i vernost. Mladi supružnici venčani do 22. marta u svoj dom primaju goste, koji im donose poklone i na taj način im pomažu na početku njihovog braka i života u bračnoj zajednici. 

Mladenčiće ove godine nisam pravila ali sam vam pripremila ideju za Uskršnju dekoraciju, može biti kao ukras, držač čuvarkuće ili poklon uz ofarbano uskršnje jaje ili šarene bombone :) Obožavam URADI SAM projekte i uvek kad imam vremena pravim neke dekoracije i pokloniće i naravno inspiracija obično bude tu za praznike :)

gfx gfx

Za ovaj slatki DIY projekat vam je potrebno par stvarčica, kreativnost i mašta :)

1 korpica:

2 manje plastične čaše
kanap
lepak
satenske trakice ili dugmići
veštačka papirna trava ili pak ona prirodna

Pištolj za lepljenje koji vidite na slici je jedan od najkorisnijh i najkorišćenijih predmeta koje sam kupila. Lako se koristi, praktičan je i može vam uštedeti dosta novca jer od većine stvari koje imate u kući možete napraviti razne drangulije :)


Ja sam moj kupila u bloku 70 kod Kineza i koštao je oko 400 dinara i uz njega sam kupila patrone lepka za punjenje koje su bile oko 20 dinara komad (može se kupiti i ceo paket pa izađe dosta jeftinije).
Ovi pištolji se mogu kupiti i u prodavnicama ali su dosta skuplji, a kvalitet im nije ništa bolji od ovih kineskih. Ako kupujete uzmite ovakav manji plavi pošto postoji i veća crna varijanta ali mu je kvalitet baš loš (znam iz iskustva, brzo je crkao).

Prvo isečete parče kanapa za ručku, zalepite sa oba kraja jedne čaše. Zatim stavite u drugu čašu.

Zalepite kanap iz rolne za jedan kraj na spoju dve čaše. I krenete da motate gusto u krug.

Na svakih par namotaja zalepite deo kanapa za času da se ne bi pomerao.

Kad namotate do kraja, zalepite kraj kanapa i isečete višak. Vežete mašnu ili zalepite ukrase po želji. Unutra stavite travu i vaša korpica je gotova :)

Svim novopečenim bračnim parovima želim srećne Mladence, puno sreće, ljubavi i zdravlja u budućem zajedničkom životu!

Pozdrav
Vaša
Snayka

Komentari

Pretraga

Najpopularniji recepti

Recepti po tagovima

Snayka na Facebook-u

Snayka na Instagram-u