11.02.2017. by Snayka
Brzi čupavi uštipci

Brzi čupavi uštipci

Jedan brzinski recept nastao kao i obično kada ostane namirnica koju je potrebno što pre potrošiti :) Ovoga puta to je bio domaći sir :)
Sestra i ja gladne, a jede nam se nesto masno i slasno, i naravno da bude brzo gotovo, palo mi na pamet da malo eksperimentišem i ishod je bio fantastičan. Pravljeno posle toga dosta puta i svaki put ponovo taj savršeni ukus. 
Slična varijanta brzom testu sa jogurtom, ali je bez praška za pecivo, a uštipci su tako savršeno spolja čupavi i krcakvi. Vrlo su zarazni za grickanje i nastaju i nestaju za čas :)

gfx gfx

priprema 20 minuta

  • 12 kašika brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 2 dl jogurta
  • 200 g punomasnog sira (sremski)

+ mast ili ulje za prženje

Umutite jaje sa jogurtom, dodajte sir i so i zatim lagano brašno dok se ne dobije glatka smesa. Biće lepljiva, neka vas to ne brine.
Zagrejte mast u šerpi (moja preporuka da ih pržite u manjoj šerpici kako bi mast ili ulje za prženje bilo dublje). Kad se mast ugrejala umoćite malu kašiku u šerpu i vadite iz vangle male uštipke, pa ih spuštajte na prženje, dok ne porumene lepo sa obe strane. Pazite na temperaturu masnoće smanjite po potrebi kako ne bi gorela. Vadite na salvetu da se cede, pa navalite uz jogurt ili pivce :)

P.S. Birajte punomasne sireve tipa sremskog ili one u kocki ali livene, pošto se feta i ti tipovi mekih sireva neće topiti i praviti te čupave krckice po površini uštipka.

I to je to savršena grickalica je pred vama za tili čas :)

Uživajte u vikendu!
Vaša
Snayka

Komentari

Pretraga

Najpopularniji recepti

Recepti po tagovima

Snayka na Facebook-u

Snayka na Instagram-u